ФК ТРСТЕНИК, млађе категорије

Школе фудбала ФК ТрстеникВИДЕО-ГАЛЕРИЈА5

fkts_grbМЛАДИ јесен 2017.МЛАДИ пролеће 2017.МЛАДИ јесен 2016.
МЛАДИ пролеће 2016.МЛАДИ пролеће/јесен 2015.

Млађе категорије у прослави јубиларне године фудбала у Трстенику...
Фудбал у Трстенику са свим својим генерацијама и категоријама, ове године слави редак јубилеј у Србији, 97 ГОДИНА од када се закотрљала прва фудбалска лопта (кедерка), на игралишту-вашаришту крај Мораве, коју је донео Милан Малићанин свом брату Милошу, где и данас стасавају и започињу прве фудбалске кораке нове генерације младих Трстеничана...

Пионири „убитачно“ са 7:0
Трстеник 15. април 2018. год.
ФСРИС I лига, ПИОНИРИ: Трстеник ППТ – Слога (Лесковац) 7:0 (3:0)

ts_pioniri18_fkts_slogale_7-0_s
– Играју сигурно, маштовито и ефикасно. Мада им вршњаци из Лесковца нису дорасли у свим фудбалским надигравањима, тирстеничке наде нису омаловажиле противника, играли су озбиљно и полетно па је резултат лако могао бити и двоцифрен. Посебно су задовољили што је малтене свком голу претходила осмишљена, акција и идеја, а то је сви знамо донето из трстеничке Школе фудбала и рада тренера.
– Галерија5, већи избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Радост петлића заслуженој победи
Трстеник 15. април 2018. год.
ФСРИС I лига, ПЕЛИЋА: Трстеник ППТ – Слога (Лесковац) 4:0 (1:0)

ts_petl18_fkts_slogale_4-0_s
– Иако у протоколу са утакмице пише да су победили са 3:0, петлићи ФК Трстеника дали 4 лепа гола вршњацима из Лесковца и радовали се победи као „профи“ играчи. На табели су при дну као и њихови првотимци клуба, али они не стрепе већ се радују и играју фудбал из љубави. Уживајте у дечјој машти и головима које су постигли...
– Галерија5, већи избор видео клипова; Млади-Видео HTML5.

Омладинци плавих стартовали пролећном победом
Трстеник 17. март 2018. год.
ФСРИС II лига, ОМЛАДИНЦИ: Трстеник ППТ – Реал (Ниш) 3:0 (2:0)

ts_omld18_fkts_real_3-0_s
Сигурном и добром игром, трстенички омладинци победили вршњаке из Ниша. Прва два гола постигли одличним акцијама: први продором и ефектним шутем Ђорђевића, а други из корнера правим центаршутом на петерац за скок и трзај главом Поповића. После брзог и сигурног вођства, домаћи млади су мало посустали, а гости постигли аутогол у другом полувремену. Плави момци нису дозволили гостима да се пуно размахну јер је и дбрана Трстеничана била чврста и несавладива.
– Галерија5, већи формат видеа; Млади-Видео HTML5.

  fkts_youtube_sФК Трстеник ППТ – све утакмице код куће у пуној брзини и формату на плеј листама: сениори + МЛАДИ (кадети-пионири).
  ФУДБАЛ ЗОНА ЗАПАД; – ОПШТИНСКЕ ЛИГЕ;
  МЛАДИ - из архиве
  БУДУЋНОСТ трстеничког фудбала
  Најмлађи фудбалери ФК Трстеник, популарни „петлићи“ са својим тренером и руководиоцем Школе фудбала, која има дугу традицију од преко 25 година.
  fkts_petlici15_s

  Разиграно са комшијама из Крушевца
  Трстеник, 25. мај 2017. год.
  – Пионири Трстеника играли са вршњацима Напретка из Крушевца; гости водили са 0:3, али умало од готовог вересија. Код резултта 2:3 за пионире Напретка, у последњим минутима домаћи погодили пречку...
  – Петлићи играли са екипом Дуел Јуниорс 2 из Крушевца и у правом комшијском надметању гости сигурнијом и квалитетнијом игром, уз доста пропуштених прилика, заслужено победили са 1:3.
  – Обе видео репортаже су у припреми...
  fkts_petlici15_s

  ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ПИОНИРСКЕ ФУДБАЛСКЕ ШКОЛЕ ПРИ ФК ПРВА ПЕТОЛЕТКА
  fkts_dr_bbrkic...Пионирска фудбалска школа при ФК Прва петолетка, започела је са радом практично 6. 06. 1989. године, када је Председништво овог клуба именовало тренера-учитеља ове школе. Одмах после именовања за тренера-учитеља ове школе, настојао сам да што боље обавестим ученике одговарајућег узраста обе основне школе у Трстенику... Желим да напоменем, да је ова школа формирана на иницијативу СОФК-е Трстеник.
  То је веома корисна иницијатива за фудбалски спорт нашег града и велика је штета што ово није учињено и раније. Пропуштено је много година и моного времена за фудбалски спорт, изгубљено много фудбалаких генерација, играчи су се формирали стихијски, а многи таленти су остали на неким фудбалским пољанама, недовршени и никада сасвим исказани.
  Први час је одржан 12. 06. 1989. године на игралишту ФК Прва петолетка, у Трстенику у 10 часова пре и у 16 часова поподне. На овом првом часу извршен је упис свих полазника школе, затим лекарски преглед, а потом сам укратко изнео програм школе и деци дао друге неопходне информације. Договорили смо се да полазници школе морају да буду: ЗДРАВИ, ДОБРИ ДЕЧАЦИ, ВРЕДНИ ЂАЦИ УЗ ОБАВЕЗНУ САГЛАСНОСТ РОДИТЕЉА ИЛИ СТАРАТЕЉА. Сви полазници школе (укупно 95), били су психо-физички здрави и способни да се баве фудбалом... др Божидар Бркић.

  Милорад Сијић
  „ФУДБАЛ у Краљевини Југославији“

  fkts_fdb_s– У корпус добрих истраживачких радова који се баве историјом фудбала у Србији и Југославији у 20. веку од скора се може уврстити и монографија Милорада СијићаФудбал у Краљевини Југославији“.
  Ово обимно, систематично и веома корисно дело ће у сваком случају представљати обавезну литературу свакоме ко започиње процес упознавања са фудбалом на нашим просторима.
  Преузми комплетну књигу (pdf, 18,1 MB)-free !

 • ФК Трстеник

  fkts_grb_s


  Врх стране

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник – МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ, СЕЗОНА 2016/17.