СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2017/18
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

fkts_grbfkts_gallnew_sТрстеник, лето-јесен првенство 2017/18.
Традиција фер-плеја, фудбалског надигравања и истрајности. ФК Трстеник ове године у новом првенству Српске лиге-ИСТОК прославља редак јубилеј на овим просторима, 97/98 година од како се закотрљала прва фудбалска лопта „кедерка“ на игралишту крај Мораве...

ФК ТРСТЕНИК – 97 година фудбала
Српска лига – ИСТОК 2017/18. Коло 10.
Бољевац, 21. октобар 2017. год.
ФК Ртањ – ФК Трстеник ППТ 1:0 (0:0)
Бољевац – Градски стадион. Гледалаца: 150. Судија: Јован Ђорђевић (Врање) 7,5. Стрелац: Ненад Милуновић у 68. минуту. Жути картони: Николић, Цокић, Анђеловић (Ртањ), Андрејић, Миловановић (Трстеник ППТ). Искључење: Иван Радивојевић у 60. минуту, тренер Трстеника ППТ.
РТАЊ: Милошевић -, Ђоковић 7,5, Николић 7, Цокић 7, Трифунов 7,5, Голубовић 7 (од 89. Спалевић -), Петровић 6,5 (од 65. Ђошевски 6,5), Анђеловић 6,5, Милуновић 7,5, Чауревић 7, Машић 7 (од 86. Младеновић -).
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, Пантелић 7, Пуношевац 7,5, Милић 7, Каровић 7, Радивојевић 6,5, Миловановић 6,5, Андрејић 6 (од 55. Н. Миловановић 6), И. Миловановић 6, Перчевић 6 (од 77. Егерић -), Вукосављевић 7.
Играч утакмице: Трифунов (Ртањ).
– Дерби десетог кола оправдао је очекивања, приказан је квалитетан фудбал за ранг такмичења, домаћини су све време нападали, гости се успешно бранили до 68. минута, кад су примили гол за заслужену победу Ртња. Изабраници тренера Хакије Ровчанина почели су силовито ка голу гостију, а прву озбиљнију прилику имали су кад је везиста Милан Голубовић оштро шутирао са ивице казненог простора, голман гостију крајњим напором избацио је лопту у корнер. Голман Миодраговић избоксовао је лопту, а са 20 метара снажно је шутирао Душан Петровић изнад пречке. Одлично је са ивице казненог простора шутирао и Дамир Анђеловић, лопта је завршила тик изнад пречке. Потом је имао прилику штопер Марко Цокић, био је непрецизан. У првих 45 минута гости нису упутили ударац на гол Владимира Милошевића.
После корнера, офанзивни бек Никола Ђоковић је био највиши у скоку, шутирао је изнад пречке; и Ненад Милуновић је био у прилици, намеру је прозрео голман и одбранио не баш јак ударац. Потом су домаћини пропустили прилике, a надмоћност су коначно крунисали поготком. Везиста Давор Чауревић је прошао по левој страни, потом је ниско, по трави, набацио лопту пред гол, на другу стативу натрчао је искусни центарфор Ненад Милуновић и ногом из близине затресао мрежу Трстеничана. Гости су се мало отворили са жељом да изједначе, домаћини су користили празан простор да удвоструче предност, а до промене резултата ипак није дошло.
– Репортер „Спортског журнала“ A. Н. П.

Српска лига – ИСТОК 2017/18. Коло 9.
Сокобања, 14. октобар 2017. год.
ФК Озрен – ФК Трстеник ППТ 0:4 (0:2)
ts_tst_ozr_1-2_sez1617_sСокобања – Стадион на Подини. Еледалаца: 80. Судија: Игор Рајковић (Деспотовац) 7. Стрелци: Каровић у 10, Пуношевац у 21, Перчевић у 72. и Егерић у 77. минуту. Жути картони: Тасић, Младеновић, Лапчевић (Озрен), Пантелић, Каровић, Егерић (Трстеник ППТ). Црвени картон: Алостоловић у 87. минуту (Трстеник ППТ).
ОЗРЕН: Ђорђевић 5, Перовић 5, Алексов 5,5, Младеновић 6 Јовановић 6, (Вељковић 6), Мијајловић 6,5, Зуфију 6, Бабовић 6 (Тасић 5), Станковић 5,5, Кузмановић 6 (Шљивић 5,5), Лапчевић 5.
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7,5, Апостоловић 6,5, Пуношевац 8, Пантелић 7, Вукосављевић 7, Каровић 7, Радивојевић 7, М. Миловановић 6,5, Андрејић 6 (Егерић 7), Н. Миловановић 6 (И. Миловановић 6), Васић 7 (Перчевић 7).
Играч утакмице: Пуношевац (Трстеник ППТ).
– Наставак Озренове црне серије, јер је ово трећи узастопни дебакл, овог пута на Подини против добре екипе из Трсгеника. Гост је повео голом халфа Каровића из гужве, у 21. минуту већ је било 0:2, евроголом Душана Пуношевца са више од 20 метара, кад је захватио лопту и страховитим ударцем послао у горњи угао. У 36. минуту Кузмановић је извео слободан ударац, али је Миодраговић сјајном интервенцијом пребацио лопту изнад гола. У наставку играо је само гост и плод те игре су још два поготка у мрежи Озрена. Перчевић је у 72. минуту из соло акције био стрелац, a Егерић је ставио тачку пет минута касније. Озрен никад слабији на Подини и уколико се под хитно не реагује већ ове јесени ће испасти из лиге.
– Репортер „Спортског журнала“ М. Ђоровић.

Српска лига – ИСТОК 2017/18. Коло 8.
Трстеник, 7. октобар 2017. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Радан (ЛБ) 4:1 (1:1)
ts_tst_leb_4-1_s* Захуктали Радан иако први повео, својим голом „отрезнио“ домаће играче, који су потом заиграли као препорођени, нарочито у другом полувремену, када су и декласирали госте из Лебана. По веома тешком терену и киши која је падала током целе утакмице, иако ослабљени, Трстеничани приказали најбољу партију ове јесени... (trsteničani.rs)
– Погледајте репортажу и у Видео1718-Галерији5;
ТРСТЕНИК – Гледалаца: 50. Судија: Никола Бабић (Алексинац) 6,5. Стрелци: Каровић у 37, Васић у 49, Н. Миловановић у 52. и Перчевић у 78. за Трстеник ППТ, а Стојковић у 30. за Радан. Жути картони: Васић (Трстеник ППТ), Стевановић, Милошевић (Радан).
ТРСТЕНИК ППТ: Миодраговић 7, С. Апостоловић 7,5, Пуношевац 7,5, Каровић 7,5 (од 82. Егерић -), Милић 7 (од 47. Радовић 7), Пантелић 7,5, М. Миловановић 7,5, Вукосављевић 8, Андрејић 6,5 (од 64. Перчевић 7), Н. Миловановић 7,5, Васић 8.
РАДАН (ЛБ): М. Митић 6, И. Митић 6, Стевановић 6, Д. Станковић 6,5, Стојковић 7, Милошевић 6,5, Гроздановић 6 (од 61. Дојћиновић 6), Стеван С. Костић 6, Смиљковић6,5, М. Станковић 7 (од 46. Стефан Т. Костић 6), Стојиљковић 6 (од 46. Крстић 7).
Играч утакмице: Вукосављевић, Трстеник ППТ.
– Пре почетка сусрета, минутом ћутања одата је пошта Андрији Матићу (1996) који је изненада преминуо у Краљеву. Једну полусезону провео је у трстеничком српсколигашу. Малобројни, покисли и промрзли гледаоци су задовољно напустили игралиште крај Мораве. У најбољој игри ове јесени, изабраници тренера Ивана Радивојевића у свему су надиграли госте из Лебана. У изједначеној игри током првог полувремена домаћи су имали две лепе прилике. Једну није искористио Каровић, а одличан ударац Н. Миловановића завршио је мало изнад пречке. Ипак гости су се први радовали. У 30. минуту млади Стојиљковић је одлично центрирао са леве стране, а спретни Стојковић се убацио у празан простор и лако погодио мрежу. Седам минута касније, на сличан начин, домаћин је изравнао резултат. Никола Миловановић је пронашао на другој стативи Каровића и Митић је капитулирао. За три минута почетком другог полувремена Трстеничани су са два поготка потопили „зелене“ из Лебана. У 49. минуту Ђорђе Вукосављевић се поиграо са одбраном гостију, упослио захукталог Пуношевца, голман Митић је у два наврата добро интервенисао, а одбијену лопту, са десетак метара, Васић је послао у мрежу. У 52. минуту Н. Миловановић је из слободног ударца повисио на 3:1. Све је било готово у 78. минуту. Перчевић се, неочекивано, одлучио на ударац са 20 метара изненадио голмана и осигурао победу домаћих.
– Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић.

Српска лига – ИСТОК 2017/18. Коло 7.
Параћин, 30. септембар 2017. год.
ФК Јединство (П) – ФК Трстеник ППТ 3:0 (1:0)
ts_tst_jedp_2-3_maj17_sПараћин – Стадион СРЦ Јединство. Гледалаца: око 300. Судија: Јован Недељковић (Лесковац) 7. Стрелци: Симић у 21. (из пенала), и 55. минуту, а  Дељанин у 67. Жути картони: Антонијевић, Симић, Стојановић и Младеновић (Јединство), Миодраговић, Радовић, Миловановић и С. Апостоловић (Трстеник ППТ).
ЈЕДИНСТВО (П): Пујкић 7, Дељанин 7, Трифуновић 7, Стојановић 6,5 (од 80. Урошевић -), Гајић 7, Палуровић 7, Антонијевић 6,5, Младеновић 7,5, Пеливановић 6,5 (од 63. Јаковљевић 6,5), Петровић 7,5, Симић 8 (од 74. Миленовић -).
ТРСГЕНИК ППТ: Миодраговић 6, С Апостоловић 6, Пуношевац 5,5, Пантелић 5,5, Вукосављвић 7, Радовић 6, Миловановић 6,5 (од 63. Андрејић 5), Каровић 6 (од 76. Поповић -), Перчевић 6,5, Васић 6 (од 72. Ј. Апостоловић -). Играч утакмице: Ненад Симић – Јединиство.
– Савладали су Параћинци Трстеничане много лакше него што се то очекивало. Мрежу Миодраговића начео је Ненад Симић у 21. минуту из једанаестерца. Претходно је Петровић срушен у казненом простору, а судија Недељковић из Лесковца је досудио најстрожију казну. Седам минута касније, Пеливановић је био у изузетној прилици, сам пред Миодраговићем, али се спетљао. Трстеничани су тек у 36. минуту дошли до гола Пујкића, Срејић се у два наврата лепо пробио по десном крилу у шеснаестерац домаћег тима и центрирао, али смушеност домаће одбране, није резултирала изједначењем.
Друго полувреме донело је игру домаћина на контранапад и то им се исплатило у 55. минуту, Петровић је лоптом у простор упослио Симића, а овај је утрчавши по левој страни, изашао сам пред голмана гостију и лопту послао у доњи леви угао гола. Тачку на високу победу Параћинаца ставио је Дељанин у 67. минуту после још једног контранапада, који је сјајно креирао млади Јаковљевић.
– Репортер „Спортског журнала“ В. Влаховић
– Ево и голова са утакмице захваљујући љубазности Мирослава Ђорђевића – Голови из Параћина.

Српска лига – ИСТОК 2017/18. Коло 6.
Трстеник, 23. септембар 2017. год.
ФК Трстеник ППТ – ФК Тимок (За) 2:1 (1:0)
ts_tst_tmk_2-1_sts_tst_tmk_2-1-nvasicl_s* Како је и рекао капитен Трстеничана после утакмице: ...вома је тешко победити у већ „унапред добијеној“ утакмици... Тешка утакмица, неповезана игра, пуна прекида, са два црвена картона и доста жутих. Али заслужено је ипак домаћин славио, захваљујући сналажљивости и искуству свог капитена, који је и постигао оба гола за Трстеничане, уз аутогол одбране домаћих зелено-црних (!?), који су наступили у никад чуднијој и без укуса одабраној комбинацији боја...
(trsteničani.rs) – Погледајте репортажу и у Видео1718-Галерији5;
ТРСТЕНИК – Гледалаца: 200. Судија: Братислав Јовић (Ниш) 6. Стрелци: Васић у 28. и 88. за Трстеник ППТ, а Ристић у 61. минуту за Тимок. Жути картони: Апостоловић, Пантелић (Трстеник ППТ), Ћирић, Јоновић (Тимок). Црвени картони: Радивојевић (Трстеник ППТ), Богдановић (Тимок), обојица у 74. минуту.
ТРСТЕНИК ППТ:  Миодраговић 7, Апостоловић 6,5, Пуношевац 6,5, Пантелић 7,5, Радовић 6,5, Радивојевић 7, Каровић 7 (од 90. И. Миловановић -), Перчевић 6,5 (од 77. Срејић -), Андрејић 6,5, Васић 8, Вукосављевић 7.
ТИМОК: Јовановић 7, Ристић 7, Спасовски 6,5, Жупић 7, Ћирић 6, Богдановић 6, Николић 7, Ранковић 7, Добросављевић 6 (од 77. Тодоровић -), Ћатић 7, Жикић 6 (од 46. Јоновић 7).
Играч утакмице: Ненад Васић (Трстеник ППТ).
– Трстеник је у сусрету против „фењераша“ из Зајечара важио за великог фаворита. На крају је освојио бодове, али много теже него што је очекивао. Више од игре у првом полувремену имао је домаћин. Зајечарци су се добро бранили. Поклекли су у 28. минуту када је прорадио тандем Радивојевић – Васић. Марко Радивојевић је сјајно побегао по десном боку, упутио приземни центаршут, а искусни Ненад Васић шутирао право у Јовановића, али је у другом покушају, одбијену лопту послао у мрежу.
Добрих петнаест минута у наставку протекло је у знаку гостију. Неколико пута добро су шутирали, али увек ван оквира гола. У 61. минуту прави подвиг је направио млади Марко Ристић. Са средине терена је кренуо по десној страни, преварио неколико ривала, ушао и шеснаестерац и оштро шутирао, лопта је окрзнула домаћу 6-ицу, променила смер и изненадила голмана Миодраговића. Десет минута касније узвратили су Трстеничани, а велику прилику није искористио Перчевић, са десет метара, неометан, послао је лопту поред стативе. Због физичког сукоба у 74. минуту црвене картоне су зарадили Марко Радивојевић и Петар Богдановић. У финишу и Пуношевац је два пута био сам испред голмана Јовановића, али је голман гостију одлично интервенисао. У 88. минуту домаћин је дошао до сва три бода на чудан начин, у два потеза. Голман Миодраговић је из свог шеснаестерца дугачком лоптом пронашао Ненада Васића, а искусни нападач је надмудрио младог Луку Ћирића и савладао Јовановића.
– Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2017/18| www.trstenicani.rs |