СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2017/18
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

fkts_grbfkts_gallnew_sТрстеник, лето-јесен првенство 2017/18.
Традиција фер-плеја, фудбалског надигравања и истрајности. ФК Трстеник ове године у новом првенству Српске лиге-ИСТОК прославља редак јубилеј на овим просторима, 97/98 година од како се закотрљала прва фудбалска лопта „кедерка“ на игралишту крај Мораве...

ФК ТРСТЕНИК – 98 година клуба
Српска лига – ИСТОК 2017/18.
Трстеник, 24. јануар 2018. год.
Трстеник ППТ – Почео са припремама за пролећни део првенства
ts_fktst18_pocet-pripr_sТрстеник ППТ са новим стручним штабом почео припреме
ВЕЉКО ДОВЕДАН НА КЛУПИ
– Трстенички српсколигаш је, после двомесечне паузе, почео припреме за пролећни део првенства са измењеним стручним штабом. Прозивку није, како се очекивало, обавио досадашњи тренер Иван Радивојевић, већ искусни тренер Вељко Доведан и његов помоћник Бобан Жарковић.
На првом окупљању било је 25 фудбалера, међу којима сви досадашњи првотимци и десетак момака из омладинског погона и младих играча из околних места. Играче и остале присутне поздравили су Дејан Апостоловић, председник клуба и спортски директор Славољуб Крњинац. Трстеник ППТ је у финишу првог дела сезоне потпуно подбацио. Јесен је завршио на 12. месту са 18 бодова. У последњих шест кола освојио је свега два бода и дошао у позицију да се бори за опстанак.
– У циљу превазилажења кризе резултата, као први корак, одлучили смо се за раскид сарадње са досадашњим шефом стручног штаба Иваном Ради-војевићем. Растали смо се уз договор и пријатељски. Желим му пуно успеха на месту помоћног тренера у Трајалу, највероватније, будућем прволигашу. Екипу ће у наставку првенства водити Вељко Доведан, а помагаће ће му Бобан Жарковић. Уложили смо пуно напора на побољшању инфраструктуре и скоро измирили све обавезе према играчима. Постоје сви услови да у наставак првенства уђемо са пуно оптимизма и остваримо планирано, опстанак на српсколигашком „Истоку“ – рекао је председник клуба Дејан Апостоловић.
До краја прелазног рока је још 15 дана. За сада нема најава о одласцима играча. Руководство клуба чини све да сачува окосницу тима, а сви су изгледи да ће бити и појачања.
– Неочекивано смо дошли у ситуацију да стрепимо за српсколигашки статус. Лако се може догодити да са „Истока“ испадну чак четири екипе у нашу лигу. Ангажовањем искусног стручњака какав је Вељко Доведан, са постојећим играчким кадром, евентуалним појачањима и дисциплинованим и напорним радом током припрема, сигуран сам да ћемо остати у српсколигашкој конкуренцији – поручио је спортски директор Славољуб Крњинац.
ts_fktst18_treneri_sТрстеник ППТ је већ осму годину за редом на српсколигашкој сцени и увек је имао значајну улогу у овој конкуренцији. Зато је пред новим тренером Доведаном велики изазов и одговоност.
– Првих неколико дана искористићу за упознавање играча, а после уводног загревања крећемо пуним темпом. Припреме ћемо одрадити у Трстенику на теренима Спортског центра. На располагању су нам два терена, Хала спортова, теретана и балон сала. У плану имамо и већи број припремних утакмица. Прву ћемо одиграти већ 4. фебруара у Крушевцу против Трајала. И остале ћемо играти против јаких противника како бисмо на прави начин утврдили тренутне могућности тима. Мени је задатак да што боље припремим, а касније и уиграм тим – рекао је на почетку припрема тренер, Вељко Доведан.
– Репортер „Спортског журнала“ М. Веселиновић.

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2017/18| www.trstenicani.rs |