СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2014/15
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

Амблем клуба на дресовима ФК Трстеник

fkts_grbТрстеник, пролеће 2015. год.

fkts_grb_1Коначно са грбом на дресовима...
Фудбалери Трстеника су после дужег времена, уврстили у своју традиционалну спортску опрему и свој амблем - грб клуба на грудима. И ево, својом игром потврђују да су сасвим оправдано у самом врху Српске лиге-Исток, а уједно и да с' дужним поштовањем носе знамење клуба на грудима, који ове године слави 95 година постојања.

ФК ТРСТЕНИК – 95 година постојања
Пролећни део 25. коло
Неготин 10. мај 2015.
ИПАК, САМО БОД ОД ХАЈДУКА...

ХАЈДУК ВЕЉКО – ТРСТЕНИК ППТ 2:2 (0:2)
fkts15_djvks_sНеготин – Гледалаца: 300. Судија: Милан Митић (Лесковац) 7. Стрелци: Богословски у 54. из једанаестерца и Николић у 85. за Хајдук Вељко, а Вукосављевић у 23. и Н. Миловановић у 42. за Трстеник. Жути картони: Милосављевић (Х. Вељко), Вукосављевић, Радосављевић, Матовић и Миловановић (Трстеник ППТ).
ХАЈДУК ВЕЉКО: Степановић 6,5, И. Давидовић 6,5,  Б. Давидовић 6, Милошевић - (од 18. у Лазић 7), Милосављевић 7, Недељковић 6, Пуљецовић 7, Нинић 7, Дургут 6 (од 70. Чакаревић -), Богословски 8, Николић 7,5.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 7. Byкајловић 6, Џатић 6 (од 56. Арсић 6), Савић 6,5, Милић 7, Матовић 6, Исаиловић 6 (Радосављевић -), Вукосављевић 7, Мајдевац 6 (од 80. Пантић -), Васић 7,5, Н. Миловановић 7,5. Играч утакмице: Богословски
Играо се 23. минут када је Никола Миловановић побегао чуварима и послао лопту у срце шеснаестерца, а Ђорђе Вукосављевић је ударцем главом погодио мрежу. Гости су удвостручили предносг у финишy првог дела после оправдано досуђеног пенала. Mихајлo Пуљецовић је одузео лопту на средини и ушао у шеснаестерац, али са леђа га је фаулирао Филип Матовић, сигуран са беле тачке био је Богословски - 1:2; „Хајдуци“ су изједначили у 85. минуту: Владан Николић је на асистенцију Богословског на најбољи начин завришо акцију коју је почео Пуљецовић.

Репортер „Журнала“ – С. Живковић

Пролећни део 24. коло
Трстеник 2. мај 2015.
НИШКИ „ОРЛИЋИ“ УЗ МОРАВАЦ – „ПОПИЛИ ПЕТАРДУ“

ТРСТЕНИК ППТ – ОФК СИНЂЕЛИЋ 5:2 (3:1)
ts_fkts15_sindj_plТРСТЕНИК – Гледалаца: 250. Судија: Милан Милутиновић (Сврљиг) 7. Стрелци:  Смиљковић у 5, Васић у 15 (из једанаестерца), Мајдевац у 19, Перчевић у 66. и Савић у 76. за Трстеник ППТ, а Лазаревић у 33. и 89. за Синђелић. Жути картони: Вукосављевић, Каровић, Исаиловић (Трстеник ППТ), Мршевић (Синђелић).
ts_fkts15_sindj_sТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 7,5, Вукајловић 8, Каровић 7,5 (од 79. Матовић -), Савић 8, Милић 7, Мајдевац 7, Крњинац - (од 21. Исаиловић 7), Вукосављевић 7,5, Смиљковић 7,5 (од 46. Перчевић 7,5), Васић 8, Миловановић 8.
ОФК СИНЂЕЛИЋ: Филиповић 5,5, Петковић 6, Тасић 6,5 (од 80. Пејчић -), Младеновић 5,5, Мршевић 5,5, Миливојевић 5,5 (од 64. Василов 6), Асановић 6,5, Ракочевић 6 (од 70. Вукадиновић -), Лазаревић 7,5, Миљковић 7, Стојановић 6,5. – Играч утакмице: Ненад Васић.
Искалили бес на Нишлијама - комплетан извештај, репортер „ЖУРНАЛА“ М. Веселиновић
Трстеник ППТ победник КУП-а Расинског округа
Крушевац 28. април 2015.
ФК ЖУПА – ФК ТРСТЕНИК ППТ 0:4 (03)
fkts_nmilovanovic_sКрушевац – Игралиште „Трајала“. Фудбалери Трстеника победници финала КУП-а Расинског округа, пошто су у финалној утакмици победили своје комшије из Александровца резултатом 4:0. Голове за трстеничке плаве дали су, Никола Миловановић 2 и Данијел Смиљковић 2. Трстеничани су доста озбиљно пришли овој утакмици, и већ у првом полувремену су рутинском и чврстом игром дошли до 3 гола предности. fkts_csmiljkovic_sУ другом полувремену тренер Срђан Гашић је извршио пар нужних измена, да би одморио поједине играче пред важану првенствену утакмицу у суботу, а уједно је омогућио младим играчима да се покажу и истакну; како нам је рекао, младе снаге су достојно замениле своје старије другаре. Повређених нема, а Владимир Крњинац (који је овај меч паузирао), се успешно опоравља од повреде и припрема се за утакмицу у суботу против нишког Синђелића. Ово је већ четврти пут узастопно, да плави са Мораве, побеђују у финалу купа Расинског округа и настављају своју игру „на два колосека“, у купу и првенству. Верујемо у њих, а знамо да само мало треба, да се поново захукће фудбалска – „трстеничка дизелка“.
Пролећни део 23. коло
Врање 26. април 2015.
ФК ДИНАМО – ФК ТРСТЕНИК ППТ 3:0 (2:0)
ts_fkts14_dnm_1sВрање – Стадион ПК „Јумко“. Гледалаца: 1.000. Судија: Александар Илић (Параћин) 8. Стрелац: Стајић у 26, 43. (пенал) и 52. минуту. Жути картон: Џатић (Трстеник ППТ).
ДИНАМО: Јевтић 7, Милосављевић 7, Костић 8, Адвигов 7, Андрић 7 (од 46. Мисини 7), Видановић 7, Петровић 7 (од 71. Арсић -), Станковић 7, Војиновић 7 (од 61. Стошић 7), Ристић 7, Стајић 8.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 7, Џатић 6 (од 53. Смиљковић 6), Адамац 6, Савић 6, Вукајловић 6, Исаиловић 6, Крњинац 6 (од 69. Пантић -), Мајдевац 6, Перчевић 6, Васић 6 (од 77. Матовић -), Миловановић 6.
Играч утакмице: Н. Стајић
ts_fkts14_dnm_2sВрањанци су кренули силовито и прокоцкали на старту три повољне прилике за погодак. Најпре је Немања Милосављевић у 2. минуту пуцао изнад гола са 12 метара. Десет минута касније Војиновић је са три метра такође пyцао далеко изнад пречке гостију. У 25. минуту Жарко Станковић је са 20 метара послао бомбу изнад гола. Минут касније створила се гужва пред голом Трстеника, нajпре је пуцао Бојан Андрић, потом Никола Војиновић, а на крају поентирао је искусни Небојша Стајић - 1:0. У 43. минуту Вук Џатић срушио је Војиновића у свом шеснаестерцу, са беле тачке опет је шутирао Стајић - 2:0. У наставку Асмир Мисини је послао лепу дубинску лопту коју је прихватио Стајић, кренуо сам у соло акцију и постигао трећи гол. Врањанци су се тако реванширали гостима за јесењи пораз у Трстгенику, 0:3.

Репортер „Журнала“ – Д. Станић

Полуфинале купа Расинског округа
Варварин, 22. април 2015. год.
ФК Темнић – ФК Трстеник ППТ 5:6 (1:1, 0:1) – Плави у ФИНАЛУ КУПА РАСИНСКОГ ОКРУГА...
fkts15_vasic_sТрстеничке фудбалере, мало добронамерно критикуујемо, мало кудимо, а понајвише верујемо у њих. И ево, као да су се и нама инатили, отишли су на „врели“ терен фудбалера Темнића, који је одвајкада био веома неугодан противник; Темнић до сада није имао ни један пораз у првенству и сигурни су будући српсколигаши. Трстеничани су заиграли добро своју игру, нападајући противника и већ у 14. минута повели мајсторким голом свог ветерана Н. Васића. fkts15_djuric_sА ко би други, јер када је најтеже, ту онда најискуснији преузимају игру и одговорност на себе. Такав је и популарни Васке. И када су сви очекивали победу плавих, домаћин је изједначио из потпуно сумњиве ситуације и то у надокнади времена, играо се 90 +4. минут. Међутим, популарни Вараваринци нису знали да Трстеничани имају, изненађење за њих, праву „видру“ међу стативама, голмана Н. Ђурића. У серији пенала, популарни „Тајсон“ је одбранио трећи пенал домаћину, а пошто су његови другари били сви ефикасни, трстеничке „видре су победнички запливале и то узводно, певајаући ка својој кући“, пркосећи опет победоносно, па и нама... Све честитке целој екипи и тренерима, Гашићу и Крњинцу.

Извештај репортера „ЖУРНАЛА“: Темнић-Трстеник ППТ 5:6 (1:1, 0:1)
Варварин – гледалаца: 400. Судија: Б. Милић (Крушевац) 7. Стрелци: Жерјав у 90+4 за Темнић, Васић у 14. за Трстеник ППТ. Стрелци из пенала: Петковић, Ацковић, М. Марковић, Милетић (Темнић), Вукосављевић, Милић, Вукајловић, Васић, Миловановић (Трстеник ППТ).
ТЕМНИЋ: С. Марковић 7, Радосављевић 6, Косић 7, Велисављевић 7, Станојевић 7, Жерјав 7,5, Милетић 6,5, Н. Марковић 6 (М. Марковић 6,5, Ацковић 7,5, Петковић 6,5, Стојковић 7.
ТРСТЕНИК ППТ: Аздејковић 7 (Ђурић 7,5), Вукајловић 7,5, Адамац 6,5, Савић 7, Милић 7, Исаиловић 7,5, Крњинац 7,5, Вукосављевић 6,5, Смиљковић 6 (Перчевић 7), Васић 7,5, Миловановић 7. Играч утакмице: Жерјав
У репризи прошлогодишњег финапа, поново су успешнији били Трстеничани, сада са беле тачке. Почело је добрим ударцем Миловановића који је зауставила статива, али гости су повели неколико минута касније. Петковић је изгубио лопту на средини, уследила је брза акција, а Васић је смирено реаговао када се нашао сам са Марковићем - 0:1. У 22. минуту гужва у шеснаестерцу Трстеника после центаршута Ацковића, али лопта је завршила преко гола. Исаиловић је покушао у 40. минуту, али је Радосављевић лопту послао ван терена пре него што је прешла гол линију. Најлепшу акцију у првом делу почео је Велисављевић, добрим центаршутем, а наставио Ацковић ударцем главом, али само изнад пречке. Жерјав је, у 85. минуту главом шутирао преко гола, а у последњем нападу, центрирао је Велисављевић, Ацковић главом пребацио на другу стативу, где је високи штопер Горан Жерјав у паду лопту проследио у мрежу-1:1. Уследили су пенали, Трстеничани су били максимално успешни, док је млак ударац Радосављевића, резервни голман Ђурић зауставио.

П. Јанев

Да додамо и оно што субјективни репортер није написао у свом извештају: У 30. минуту стопроцентна шанса Смиљковића, сам очи у очи са голманом Темнића, погађа лоптом голмана у ногу; 50. минут очигледан једанаестерац за Трстеничане, који су видели чак и многи домаћи навијачи, сем судије, када је одбрамбени играч домаћих са две руке оборио трстеничког нападача у шеснаетерцу док је овај био у идеалној прилици за погодак; и оно што репортер није смео да прећути, а то је веома груб и прљав старт нападача Темнића на голмана Трстеничана, када је већ имао лопту у рукама, са две ноге у лице; судија за овај старт није домаћем играчу показао ни жути картон? Голман плавих је завршио у Хитној помоћи Варварина са сломљеном носном хрскавицом и отеченом вилицом и усном. Ово истичемо за рад истине и дужности за правдом према тим младим људима на зеленом терену и према својој трстеничкој новинарској спортској легенди, Љубиши Вукадиновићу, који је говорио својим ученицима: перо мора да вам буде, сликовито, бритко тачно и пре свега истинито... (Свом отачеству, грађани трстенички.)
Пролећни део 22. коло
Трстенике 18. април 2015.
ФК ТРСТЕНИК ППТ – ФК ТАБАНЕ 1970 1:1 (0:0)
fkts15_tbn_1-1_sТрстенички фудбалери у „игри без игре“, са пуно грешака и неповезаних линија, једва успели да спасу један бод на домаћем терену. Кад смо већ код терена, он је и личио на игру фудбалера: није уређиван још од јесени, није ваљан, ниједном од зиме није шишана трава, баш је деловао, како су нам пребацили пре неку недељу у Брусу „на ливаче крај Мораве“. И били су у праву. Потпун немар управе клуба и руководећих људи, па изгледа, какав терен, таква и игра фудбалера. Ако се по јутру пролећни дан познаје, (од 12 могућих бодова трстенички плави освојили само један бод и то на једвите јаде), такви су најлошији терени у зонским лигама, па се са оваквом игром може очекивати да ће нам и фудбал ускоро бити зонашки.
Прилажући уз ове коментаре репортажу са утакмице, одавно нам се није десило да од 90 минута одигране утакмице, сем два поготка, нисмо имали малтене шта да прикажемо. Ево уверите се и сами.
Трстеничани сачували један бод - репортер „ЖУРНАЛА“ - М. Веселиновић
Пролећни део 21. коло
Лебане 15. април 2015.
ФК РАДАН – ФК ТРСТЕНИК ППТ 1:0 (0:0)
Лебане – Гледалаца: 400. Судија: Далибор Нешић (Зајечар) 7. Стрелац: Милан Марковић у 55. минуту. Жути картони: Митић, Савић, Стојановић, Стаменковић, Никола Станковић (Радан), Џатић, Вукосављевић, Перчевић, Миловановић (Трстеник ППТ).
РАДАН: Мирџић 7, Милап Станковић 7, Милан Марковић 8, Д. Станковић 7,5, Јовић 7, Митић 7, Момчиловић 7 (Милош Марковић -), Митровић 8, Савић 7 (Кривошија -), Стојановић 7 (Н. Станковић -), Стаменковић 7.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 6, Џатић 5 (Радосављевић 6), Матовић 6,5, Савић 6,5, Вукајловић 7, Исаиловић 6, Cpејић 6, Вукосављевић 6, Перчевић 6, Мајдевац 6 (Пантић -), Миловановић 6.
Играч утакмице: Maрковић
Да су гости у 13. минуту постигли могодак кад се у идеалној прилици нашао Перчевић, после неуспеле офсајд замке, питање победе домаћина било би знатно теже. У 55. минуту корнер за домаћина је извео Момчиловић, а на правом месту се нашао Милан Марковић и ударцем главом је приморао Ђурића на предају.
После вођства домаћин је нападао, али до промене резултата није дошло.

Репортер „Журнала“ – В. Стевановић

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2014/15| www.trstenicani.rs | info@trstenicani.com |