СРПСКА ЛИГА–ИСТОК, сезона 2014/15
ФК Трстеник, домаћин: ( коло + )

Амблем клуба на дресовима ФК Трстеник

fkts_grbТрстеник, јул 2014. год.

fkts_grb_1Коначно са грбом на грудима...
Фудбалери Трстеника су коначно после дужег времена заиграли у својој традиционалној опреми и најзад са својим „знамењем“ - грбом клуба на грудима. И гле чуда, игром ли случаја, да не будемо сујеверни, али заиграли су полетно, надахнуто, као да им је само то недостајало. „Моравске видре“ настављају поход ка самом врху табеле.

Конац дело краси...
Трстеник, 29. новембар 2014.
ТРСТЕНИК ППТ – БЛАГОТИН 9:0 (5:0)
fkts_9ка_sНије могло бити горих временских неприлика на трстеничком игралишту, крај Западне Мораве: киша, ветар, потопљен терен, блато, мрак и хладноћа... Али фудбалска трстеничка младост и поред великих проблема у клубу (остали и без тренера), надвисила и своје Трстеничане. Баш како то доликује речним видрама, права каљуга од игралишта и водени терен пун бара, натерали су их да играју и душом и срцем. Моравске видре, (овог пута у бојама свог крзна), нису могле боље да се осећају у таквим условима. Уз све дужно поштовање према противницима, „пливали су у својим фздбалским водама-перфектно“. Одавно нисмо видели толико лепих евро-голова, на којима може да им позавиде и прволигаши, а посебно суперлигаши.
Пратимо ове младе људе већ 4 пуне године; дужни смо да им упутимо све похвале и честитања, на фудбалској вештини, на пожртвовању, на васпитању, на упорности, на тимском раду и искреним дружењима. Овоме су много допринели, свакако, досадашњи фудбалски тренери: Иван Радивојевић, Мирко Милутиновић, Славољуб Крњинац и Драгољуб Павловић. И не само ми, пратећи наш сајт, бројни поздрави и честитања путем мејла, стижу им из целог света, где год има правих фудбалских заљубљеника.
Извештај са утакмице репортера „ЖУРНАЛА“ - М. Веселиновић.

Победили сва три водећа тима
Фудбалери Трстеника су завршили јесењи део првенства на одличном четвртом месту. Освојили су 27 бодова (два мање него прошле-најуспешније српсколигашке сезоне). Међутим, направили су и прави подвиг, победили су све водеће тимове испред њих на табели, па и екипу Тимока на гостовању у Зајечару. Такав успех није имала ни најуспешнија екипа Трстеничана од прошле године. Представљамо с' поносом део тог правог спортског, фудбалског тима и желимо им још веће успехе у пролећном делу првенства.
fkts_jes14_s
Стоје (с' лева) – С. Крњинац, (спортски директор и тренер голмана), М. Савић, М. Миловановић ( гост), Д. Смиљковић, Д. Вукајловић, А. Грујић, В. Џатић, Д. Пантић, Л. Аздејковић, В. Исаиловић; Чуче (с' лева) – Д. Милановић, Г. Стојковић, Н. Васић, Г. Перчевић, Н. Миловановић, В. Симовић, Ф. Матовић и В. Крњинац.

Једино судије недорасле утакмици...
Трстеник, 22. новембар 2014.
ТРСТЕНИК ППТ – ОФК БОР 2:1 (1:0)
fkts_bor-1s fkts_bor_plМада несигурно и по мало опрезно, обе екипе из самог врха табеле Српске лиге-ИСТОК, већ на самом старту су показале да су орне за борбу и право фудбалско надмудривање и надигравање. Играло се кратким пасовима, строго у игри играч-на играча уз контролу простора; у дуелима се респектовао противник на обе стране, играло се веома фер и коректно. Међутим већ од првог поготка Трстеничана се видело да судијска тројка није дорасла дербију врха табеле. Главни судија је прекидао игру када је требало поштовати предност, није судио очигледне прекршаје, сецкао игру без потребе, претерано разговарао са играчима уместо да пусти да се игра развија. Играчи обе екипе су потпуно неочекивано, захваљујући одлукама, како главног, тако и помоћних судија, постали нервозни и без концетрације за стварање добрих акција. Како су и репортери медија оценили, судије су једва добиле прелазне оцене. Баш зато што су Трстеничани победили, истичемо да се за Српску лигу морају делегирати далеко квалитетнији делиоци правде, дорасли дербију врха табеле. Ипак, најважније са ове утакмице су лепи голови и доста шанси на обе стране.
Извештај са утакмице репортера „ЖУРНАЛА“ - М. Веселиновић.

Трстеничани подмлађени из Соко града
ОЗРЕН – ТРСТЕНИК ППТ 0:0
Сокобања, 15. новембар 2014.
fkts_mmilut_s– Стадион на Подини. Гпедалаца: 100. Судија: Бојан Митровић (Пирот) 6,5. Жути картони: Вујасин, Ковачевић (Озрен), Н. Миловановић, М. Миловановић, Савић, Крњинац (Трстеник ППТ).
ОЗРЕН: Чампар 7, Јанковић 6,5, Мајкић 6,5, В. Станковић 7, Парис 6,5, Мијајловић 7, Ковачевић 6,5, М. Богојевић 6,5 (Пенчић 7, Митровић -), М. Станковић 6,5 (Урошевић 6,5), Вујасин 7, Младеновић 7.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 7, Вукајловић 6,5, Стојковић 6,5, Савић 7, Матовић 6 (Исаиловић 6), Крњинац 7, М. Миловановић 6,5, Перчевић 6 (Дреновац -). Пантић 6 (Д. Миловановић -), Васић 7, Н. Миловановић 7.
Играч утакмице: Владимир Станковић.
Изабраници тренера Марка Бајића имали су жељу да на крају сезоне освоје бодове и мирно чекају пролеће, али нису успели да пробију чврст бедем испред Ђурићевог гола. Било је мало шанси, а Ђурић и Чампар сигурно су интервенисали. Вујасин је из слободног ударца погодио пречку, а у финишу и Чампар је на чудесан начин спасао мрежу домаћина. Судија Митровић није имао смелости да у 87. минуту покаже на белу тачку после играња руком гостујућег играча.

Репортер „ЖУРНАЛА“ из Сокобање, М. Ђоровић

Киша голова у Књажевцу
ТИМОЧАНИН – ТРСТЕНИК ППТ 4:3 (2:2)
Књажевац, 9. новембар 2014.
fkts_zagrev_s- Гпедалаца: 200. Судија: Александар Илић (Параћин) 8. Стрелци: М. Николић у 35, Сгојадиновић у 45, Арсићу 60. и 78. за Тимочанин, a Крњинац у 23, Исаиловић у 43, и Васић у 70. за Трстеник. Жути картон: Смиљковић (Трстеник).
ТИМОЧАНИН: Накић 6, Антић 7, М. Николић 7,5, Стојановић 6,5 (Ахмети -), Веселиновић 6, Петровић 6, Анђелковић 6 (Арсић 7,5), Димић 6, Коцић 7,5, Стојадиновић 7 ( Срећковић -), Димитријевић 7.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 6, Вукајловић 6, Стојковић 6 (Грујић -), Савић 6,5 (Радосављевић -), Џатић 6,5, Матовић 6,5, Крњинац 7,5, Исаиловић 7, Смиљковић 6 (Пантић -), Васић 7, Адамац 6.
Играч утакмице: Арсић
После пропуштених прилика Стојадиновића, у 23. минуту шок за домаћине. Крњинац је са 40 метара видео истрчалог Накића и сјајним лоб ударцем погодио мрежу. Накић је покушао све, али је лопта завршила иза његових леђа. Књажевчани су појачали темпо и брзо дошли до изједначења у 35. минуту. Била је то брза акција, добро проигравање Димитријевића на левом крилу за офанзивиог М. Николића, који се ослободио чувара и савладао Ћурића. Још једном је Крњинац показао манире врсног играча и поново ухватио Накића на спавању, Накић кратко одбио, а Васић неометан послао лопту у незаштићену мрежу. Капитен домаћина Стојадиновић лепим ударцем у горњи угао завршио је једну од најлепших акција. Драгњевић је уместо Анђелковића увео Арсића који је унео преокрет, a у 58. минуту обезбедио вођство Тимочанина. Искусни капитен Трстеничана Васић, ишчупао је лопту испред шеснастсрца, лепом варком се ослободио двојице играча и готово из мртвог угла погодио угао. Резултатска неизвесност потрајала је све до 78. минута када је Арсић са линије шеснаестерца погодио угаo.

Репортер „ЖУРНАЛА“ из Књажевца, К. Симић

Дерби: Трстеник ППТ – Раднички (Пирот) 2:1 (1:1)
Трстеник, 1. новембар 2014.
fkts_rdnp_sfkts_gol_s- У суботу, 1. новембра 2014. године, на игралишту крај Мораве (популарном „вашаришту“), састала се два стара пријатеља и ривала из самог врха табеле, који су до сада највише и показали од лепог фудбала у протеклих 11 кола Српске лиге-ИСТОК. Популарни „бели Пироћанци“, били су до данас први на табели, fkts_rdp_s2fkts_rdp_trn1нису баш шкрти на головима како их прати глас; до сада су дали највише голова у лиги (25), решетајући мреже противника, а примили су само (7) голова. Међутим дошли су код чврстог домаћина, код Трстеничана, који су у последњих 10 утакмица код куће, остварили импресиван резултат, 8 победа и два ремија, уз гол разлику 20:3! Дошли смо, навијали смо и видели ко је славио: „моравски кожни“ опанци, надиграли „пироћанске гумене“ опанке. Како је протекла једна права фудбалска утакмица, са доста шанси, борбености, пуна квалитетних и брзих акција, са три поготка у мрежама; али морају се истаћи посебно два лепа поготка домаћина.
fkts_izj_igr_sfkts_izj_trn_s– Погледајте шта су нам рекли после утакмице играчи домаћина, као и коментар тренера ФК Радничког и ФК Трстеника.
– Видео репортажа са утакмице у квалитетнијем и већем формату на бржем серверу; – Посети...
Извештај са утакмице репортера „ЖУРНАЛА“ - М. Веселиновић.

Пораз Трстеничана у Деспотовцу
СЛОГА – ТРСТЕНИК ППТ 2:1 (1:0)
Деспотовац, 25. октобар 2014.
fkts_tren14_s- Гледалаца. 100. Судија: Младен Вељковић (Соко Бања) 7,5. Стрелци: Игор Димитријевић у 35. и 55. за Слогу Деспотовац, а Никола Миловановић у 52. за Трстеник ППТ. Жути картон: Стојковић (Слога Деспотовац).
СЛОГА ДЕСПОТОВАЦ: Вујанац 7, Ђорђевић 7 (Маринковић 6,5), Стевић 7, Перовић 7, Живадиновић 7, Б. Марјановић 7, Станковић 7, Попов 7, Димитријевић 7,5 (Мишковић -), Стојковић 7, М. Димитријевић 6,5, Николић 6.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 7, Вукајловић 7, Адамац 6,5, М. Миловановић 7, Џатић 6,5, Дреновац 7, Исаиловић 7, Крњинац 7 (Пантић -), Матовић 6.5, Смиљковић 7, Н. Миловановић 7.
Играч угакмице: И. Димитријевић
Прву озбиљнију прилику имали су Деспотовчани, у 35. минуту капитен Стојковић је лепо извео слободан ударац, а лопта је прохујала крај стативе. У наредном нападу домаћин је повео: Стевић је лепо центрирао, Стојковић је лопту проследио до Игора Димитријевића који је прецизним ударцем са десетак метара савладао Ђурића. Трстеничани cу изјелначили у 52. минугу; ударац Дреновца одбранио је Вујанац, а одбијену лопту прихватио је Никола Миловановић и погодио небрањени део мреже. После лепе акције Стојковић је упослио Попова, његов ударад је блокиран, а после корнера Стојковића, Игор Димитријевић се по други пуг уписао у стрелце и донео важну победу домаћину.

Репортер „ЖУРНАЛА“ из Деспотовца, В. Влаховић

Испровоцирали видре и одмах „попили“ два моравска „шприцера“
ТРСТЕНИК ППТ – ХАЈДУК ВЕЉКО 2:0 (0:0)
Трстеник, 18. октобар 2014.
ts_fkts_hv_s- Гости из Неготина, на све могуће начине „развлачили и одуговлачили“ са игром, тако да је то у првом полувремену пореметило потпуно игру Трстеничана, али су домаћи играчи ипак створили пар шанси. Међутим видело се, да „Моравске видре“ не „пливају“ добро у тим неготинским „плићацима“. Наступила је и нервоза јер није било гола, па се на полувреме отишло празних мрежа, без „улова“.
У наставку меча, Трстеничани, без обзира што су играли поново у белим дресовима ...(хммммм ?), кренули су одлучно на гол гостију. Почеле су да се ређају прилике једна за другом. fkts_hv_2-0_sАли гости настављају да се и за најмањи прекид „превијају“ по терену и „пренемажу“, тако да многи трстенички навијачи, нису препознали ону стамену екипу од прошлог гостовања, у којој су тада препознали допадљиву фудбалску игру. А када су још отпочели и грубим фауловима да прекидају акције и провоцирају домаће играче, све се окренуло против њих. Ослабљена екипа Трстеничана (нису играли капитен и два стандардна првотимца), је добила допунску снагу-инат, кренуло се максимално. За само 7-8 минута су просто самлели госте својим шутевима и продорима, па су „хајдуци“ у пуној мери упознали све моравске дубине и вирове. Једном речју били су „потопљени и подављени“ на сред „трстеничког вашаришта“. Домаћин је тако сасвим заслужено стигао до самог врха Српске лиге-ИСТОК.
Извештај са утакмице репортера „ЖУРНАЛА“ ( М. Веселиновић ).

Бод са гостовања у Нишу
ОФК СИНЂЕЛИЋ – ТРСТЕНИК ППТ 1:1 (1:0)
НИШ, 12. октобар 2014.

- Гледалаца: 450. Судија: Борко Мијајловић (Јагодина) 7. Сгрелци: Асановић у 26. за Синђелић, Перчевић у 87. за Трстеник. Жути картони: Павловић (Синђелић), Вукајловић, Савић, Милановић (Трстеник).
СИНЂЕЛИЋ: Ђорђевић 6, Младеновић 7, Урош Митровић 7 (од 40. Тошић 6), Ракочевић 6, Мршевић 6, Мл. Митровић 6,5, Дељанин 6, Павловић 6 (од 53. М. Николић 6,5), Вукић 6 (од 70. Алексић -), Асановић 7, Стојков 7.
ТРСТЕНИК ППТ: Ђурић 6, Вукајловић 7,5, Стојковић 6,5, Савић 6,5, Милић 6, М. Миловановић 6, Џатић 5,5 (од 70. Исаиловић -), Милановић 5,5 (од 62. Дреновац 6,5), Пантић 5,5 (од 46. Смиљковић 6,5), Васић 6, Перчевић 7.
fkts_vkjl_sИграч утакмице: Вукајловић (Трстеник ППТ).
Орлићи су уложили максимум и у 26. минуту стекли предност. Талентовани Урош Митровић је идеално центрирао, а у гужви најбоље се снашао Асановић и матирао Ђурића. Борбени Митар Младеновић, у 37. минуту опасно је припретиоТрстеничанима, али су гости успели да отклоне опасност. Минут касније, повредио се Урош Митровић и то се осетило у игри. И у другом полувремену темпо је био жесток. Трстеничани су преузели иницијативу, вихорни Перчевић је топовски шутирао, а Стојков је са линије спречио  изједначење. Орлићи су све више посустајали, а физички спремнији гости  успели су, после контранапада, преко Перчевића да постигну гол и освоје драгоцени бод.

М. Гијевски – репортер „ЖУРНАЛА“ из Ниша.

СРПСКА ЛИГА ИСТОК – ФК Трстеник, СЕЗОНА 2014/15| www.trstenicani.rs | info@trstenicani.com |