2018
31.

ТРСТЕНИК – ДРУГИ ДАН, 13. јун 2018. год.

гимназија „Вук Караџић“ и

Дом културе сцена „КАЛДРМА“

 

Ђорђе Нешић – Сусрет са песником

 

Гимназија „Вук Караџић“: ученици у разговору са песником и прича о Милутину Миланковићу.

Песници са својим стиховима: Милица Краљ, Гордана Ђилас, Анђелко Анушић и Ђорђе Нешић.

 

 

Представљање 3. броја годишњака

Љубостињска приношења

 

Добро вече драги посетиоци,

љубитељи писане речи, гости и учесници Јефимијиних дана. Вечерас, другога дана књижевно духовне манифестације Јефимијини дани, на сцени „Калдрма“ у Дому културе у Трстенику, на програму је представљање трећег броја годишњака „Љубостињска приношења“. Вече је водио Драгиша Батоћанин, главни уредник „Љубостињских приношења“.

Драгиша Батоћанин: Добро вече. Захваљујем се публици која је нашла времена да буде на представљању годишњака, но пре тога хтео бих да кажем да је годишњак финансиран средствима из пројекта „Градови у фокусу“ као и изванредна монографија културних достигнућа и вредности Трстеника под називом „Трагом Јефимије“.

 

 

Верољуб Вукашиновић, директор завичајне библиотеке „Јефимија“, представио је песничко дело гошће из Минска-Белорусија АНЕ МАРТИНЧИК. Директорка Народног универзитета, Светлана Лазић је драгој гошћи уручила мали поклон-сувенир и монографију Трстеника са текстом на руском и енглеском језику.

 

 

 

 

 

 

 

Песникиња из Белорусије Ана Мартинчик је надахнуто представила своје песме на руском и белоруском језику уз читање превода на српски преводиоца, Тијане Недић.

 

На сцени калдрма су се представили и КУД „Традиција“ Трстеник, МШ „Корнелије Станковић“ Трстеник и „Трстеничко позориште“. (** Заступљено у репортажама о гошћи из Белорусије.)

 

 

 

 

 

Комплетна књига ЉУБОСТИЊСКА ПРИНОШЕЊА, годишњак Бр. 3

- Формат pdf, 33,4  MB, 278 страна.

31. Jefimijini dani - TRE]I DAN
Свом отачеству, Трстеничани јун, 2018. год. Обрада и припрема – www.trsteničani.rs